14.3.08

4ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ


4th Legalize it festival – Athens – Drum workshop

4ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- DJ DURA

legalize it 2008@athens DJ DURA

CTRL+Z live @ Legalise it Festival - 2008 - Athens

CTRL+Z @ Legalize it Festival - 2008 - Athens Part 2

legalize festival greece 2008 (part 1) DJ APEX

legalize festival greece 2008 (part 2) DJ APEX

legalize festival greece 2008 (part 3) DJ APEX

gewponiko festival 2008 legalize

festival 2008 legalize aua

festival 2008 legalize- 63high - Rest in pigs

festival 2008 legalize- 63high - Johnnie boy (Joggit Beat)

Ο Ψαριανός στη Βουλή για τις ουσίες



















Ανακοίνωση σχετικά με το 4ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ





Ποια από τις 2 φωτογραφίες παραπάνω νομίζετε ότι αντιπροσωπεύει το 4ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στις 2-3 Μάη;

Αν νομίζετε η πρώτη, τότε είσαστε από εκείνους που τους βολεύει η απαγόρευση και η καταστολή και εμμένουν μόνο στην μία όψη των γεγονότων: καναλάρχες, δημοσιογράφοι κοράκια, διεφθαρμένοι πολιτικοί, μπάτσοι, δικηγόροι, δικαστές, παπάδες, θεόπληκτοι, παλαιο-κομουνιστές, κουκουλωμένοι, ακροδεξιοί και φασίστες παντός τύπου....

Αν τώρα είσαστε σίγουροι ότι η πραγματικότητα ανταποκρίνεται στην δεύτερη φωτογραφία τότε είσαστε μάλλον ένας ή μία από τους περισσότερους από 15.000 χαμογελαστούς ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία του φεστιβάλ ή τουλάχιστον από αυτούς που δεν τρώνε το κουτόχορτο που σερβίρει μερίδα των ΜΜΕ.

Ας δούμε τώρα τι δεν έδειξαν τα κανάλια... ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών ομάδων, μια πολύχρωμη γιορτή για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε ιδεολογικά και μουσικά στεγανά και να επιδιώξουμε τη συνύπαρξη και τη συνδιαμόρφωση ενός αυτοδιαχειριζόμενου φεστιβάλ. Περισσότεροι από 5.000 χαμογελαστοί άνθρωποι την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη ημέρα παρά την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τους 10.000 ανθρώπους!

Περισσότερα από 30 μουσικά σχήματα και music selectors, εκθέσεις και εργαστήρια, προβολές ντοκιμαντέρ και video art, ενημερωτικά περίπτερα, slow food market και παζάρι. Ένα μικρό γαλατικό χωριό διαμορφώθηκε μέσα στον χώρο της Γεωπονικής. Οι τρεις μουσικές σκηνές (chill out area, sunrise stage, live stage), η μουσική γωνία των Natural High και ο χώρος των εργαστηρίων djing- mcing/ djembe/ capoeira με τα δικά τους ακούσματα μας έδωσαν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν σε 2 νύχτες διαφορετικές κουλτούρες, ξεπερνώντας ψευδο-εμπόδια και διαχωριστικές γραμμές που επιβάλλονται από εμπορευματοποιημένα πρότυπα.

Μια έμπρακτη απόδειξη ότι μια άλλη κοινωνία δεν είναι απλά εφικτή αλλά γίνεται υπαρκτή αρκεί να τη δημιουργήσουμε με αγάπη, αλληλεγγύη και εκστατικό ενθουσιασμό.

Μια εφήμερη αυτόνομη δημόσια ζώνη δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης με πλούσια μουσικά και εικαστικά δρώμενα, που μάζεψε όλες τις φυλές κάτω από μια κοινή διεκδίκηση για δίκαιες, ανθρώπινες και αποτελεσματικές πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν τη χρήση ουσιών ως ζήτημα Δημόσιας Τάξης αλλά Δημόσιας Υγείας.


Τι έδειξαν τα κανάλια; Ακόμα και «έγκυρα» πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν μόνο πολύωρες μάχες της Αστυνομίας με κουκουλοφόρους που βγήκαν σε μεγάλους αριθμούς από το Γεωπονικό, το ότι η Αστυνομία αναγκάστηκε να απωθήσει με χημικά τους μαινόμενους νέους και να αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους και, φυσικά οι οθόνες κατακλύστηκαν με εικόνες καταστροφής των γύρω δρόμων και κάποιων αιθουσών.

Πως γίνεται τώρα και δεν έχουν εμφανιστεί τα κανάλια στην Γεωπονική από το καλοκαίρι που τα καλούν οι Πρυτανικές Αρχές για να προβάλουν τις αξιόλογες πρωτοβουλίες τους για τα καμένα δάση και τους πυρόπληκτους, και με το που έγινε μια στημένη προβοκατόρικη ενέργεια έτρεχαν να απαθανατίσουν τα σπασμένα τζάμια; Για ποιο λόγο δεν στηλιτεύουν με τον ίδιο τρόπο τις εγκληματικές ναρκο-πολιτικές, την καταστολή αλλά και την εγκληματική ενέργεια να πετάξει η Αστυνομία δακρυγόνα μέσα στον χώρο τού φεστιβάλ την ώρα που βρίσκονταν εκεί 5.000 άνθρωποι;

Οι σοβαρές ζημιές που τόσος ντόρος γίνεται; Τρεις σπασμένες τζαμαρίες, ελάχιστοι σπασμένοι υπολογιστές (οι περισσότεροι ήταν απλά πεσμένες οθόνες πάνω στα γραφεία και όχι σπασμένες), και τρία γραφεία άνω κάτω με σπασμένες πόρτες... Συνολικό κόστος για αυτά σύμφωνα με τους υπεύθυνους και τα κανάλια από 60.000 έως 100.000 ευρώ... χμμ.... Πάντειος μυρίζει και όχι δακρυγόνα....

Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, λυπούμαστε για τις ζημιές και καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία. Αυτοί που προκάλεσαν τον πανικό δεν είχαν καμία σχέση με την διοργάνωση αλλά και δηλωμένα δεν στηρίζουν τις απόψεις και τις διεκδικήσεις του φεστιβάλ. Το αντίθετο μάλιστα. Τα επεισόδια προκλήθηκαν από πυρήνες κουκουλωμένων που είναι δηλωμένα ενάντια στην αντιαπαγορευτική προσέγγιση για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις. Τα άτομα αυτά, όχι περισσότερα από 50-60, προκλήθηκαν από την στρατηγικά τοποθετημένη διμοιρία των ΜΑΤ έξω ακριβώς από την πύλη στην Λ. Αθηνών (για ποιο λόγο άραγε παρατάσσεται τόσο προκλητικά μια διμοιρία έξω από ένα χώρο που βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 νέοι άνθρωποι που διασκεδάζουν ειρηνικά;) και θεώρησαν ότι κάνουν την επανάστασή τους ενάντια στο σύστημα παίζοντας πετροπόλεμο εκ του ασφαλούς.

Λες και το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ δεν είναι μια πράξη δημιουργικής αντίστασης και αυτοοργάνωσης μιας άλλης κοινωνίας που είναι υπαρκτή; Λες και η επανάσταση γίνεται μόνο με τη βία και τις κουκούλες.


Δεν το πιστεύουμε αυτό, όπως και οι χιλιάδες κόσμου που χωρίς κουκούλες αλλά επώνυμα στήριξαν το φεστιβάλ (και απείχαν από τα επεισόδια), όπως και οι 18 αμάσητοι νέοι που έκαναν πορεία μόνοι τους από το Θησείο μέχρι την Γεωπονική αψηφώντας την καναλοτρομοκρατία και την αστυνόμευση.

Όπως και οι χιλιάδες που θα μαζευτούν στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 Μαΐου 2009 σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση- street carnival για να απαιτήσουμε την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για αντιαπαγορευτικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.

Ραντεβού στις 2 Μαΐου 2009 για το 5ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ και μέχρι τότε αναζητήστε το οπτικό υλικό που θα ανέβει στις ιστοσελίδες www.myspace.com/iliosporoi και http://legaliseprotestival.blogspot.com ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ


Για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις


2-3 ΜΑΗ 2008

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(είσοδος από Ιερά Οδό)


Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις και απεξαρτηθείτε από την παρανομία και την εγκληματικότητα... για πιο δίκαιη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Γιατί ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά:
περισσότεροι θάνατοι, περισσότεροι νέοι χρήστες, περισσότεροι φυλακισμένοι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Η εξάρτηση από ουσίες δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγειάς

Γιορτάζουμε το δικαίωμα μας για αυτοδιάθεση, ελευθερία έκφρασης, συνύπαρξη και αλληλεγγύη.
Γιορτάζουμε την ανυπακοή μας απέναντι σε κάθε τι αναχρονιστικό, δογματικό και υποκριτικό, ενάντια σε κάθε τι εξευτελιστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ελάτε να μάθουμε για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τη Κάνναβη και να διεκδικήσουμε χορεύοντας τον εξανθρωπισμό της ελληνικής πολιτικής περί «ναρκωτικών».

Και δεν είμαστε μόνοι... Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 220 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος - www.globalmarijuanamarch.org) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του «χρήστη» από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Διήμερο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις


2-3 ΜΑΗ 2008

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

(είσοδος από Ιερά Οδό)



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΗ

17.00 - 21.00 > Ενημερωτική εκδήλωση για την Κλωστική Κάνναβη και το Αντιαπαγορευτικό Κίνημα στο Αμφιθέατρο ΝΙΑΒΗ


Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Στ. Κορνάρος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου

Γ. Οικονομόπουλος, Ιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης

Επρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ *

Δ. Τσιγγάνης, Οικολόγοι Πράσινοι, ΕΛΕΥΣΥΝΑ

Π. Κανελλάκης, Δικηγόρος

Χ. Λύττας, Συγγραφέας

* αναμένεται οριστική επιβεβαίωση



20.00 - 08.00 > Μουσικές στο χώρο του φεστιβάλ

20.00 – 21.
00 > URM sound system www.myspace.com/urmsoundsystem

21.00 – 22.
00 > MC YINKA & YEGOR
www.myspace.com/mcyinka

22.00 – 23.15 > BLEND AKA MISHKIN www.myspace.com/blendpage

23.15 – 00.30 > NOHMADA (BE) www.myspace.com/nohmada

00.30 - 01.15 > LOFI (δυστηχώς οι ALCALICA δεν θα εμφανιστούν λόγω ασθένειας)

01.15 – 02.45 > DIRECT CONNECTION sound system www.myspace.com/directconnectionsoundsystem

02.45 – 04.00 > BLAZIN’ BLUNT and CENT www.myspace.com/blazindnb

04.00 – 05.30 > FUNXION www.funxion.gr

05.30 – 07.00 > KERNELCOREMODE www.myspace.com/kernelcoremode


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΗ

14.00 > ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον Πεζόδρομο Ερμού (Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείου)

15.00 - 18.00 > ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Δρόμου- πορεία μέχρι το χώρο του φεστιβάλ

19.00 - 08.00 > Μουσικές στο χώρο του φεστιβάλ


Main Stage

19.00 – 19.45 > BONG DA CITY & RNS www.myspace.com/bongdacity

20.00 – 20.45 > FLOW JOB www.myspace.com/flowjobteam

21.00 – 21.45 > MOCA JUNIORS www.myspace.com/mocajuniors

22.00 – 22.45 > ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ

23.00 - 23.45 > FUNDRACAR www.myspace.com/fundracar2007

00.00 – 01.30 > ONE DROP FWD www.myspace.com/onedropforward

01.30 – 02.30 > 63 HIGH www.myspace.com/63high

02.45 – 03.30 > SKA BANGIES www.myspace.com/skabangies

03.30 – 04.30 > RAYMOND PENN and the MANDINGO www.myspace.com/mandingoreggaeband



Sunrise Stage

20.00 – 21.00 > RASTAYOUTH www.myspace.com/selectorrastayouth

21.00 – 22.00 > THC Sound System www.myspace.com/urmsoundsystem

22.00 – 23.00 > WHOEVER DJs & MC HONEY BROWN (UK) www.myspace.com/whoeverdjs / www.myspace.com/mchoneybrown

23.00 - 00.30 > ANNA MYSTIC & MC HONEY BROWN (UK) www.myspace.com/annamystic / www.myspace.com/mchoneybrown

00.30 – 02.00 > CTRL+Z & Castro AMP_ www.myspace.com/ctrlplusz / www.myspace.com/amp606

02.00 – 03.30 > DJ DURA www.myspace.com/djdura

03.30 – 05.00 > DJ APEX (UK) www.myspace.com/apex2012

05.00 – 06.30 > NATURAL HIGH Trance Family www.myspace.com/naturalhighfamily

06.30 – 08.00 > SOTOKKAN & LOFI www.myspace.com/sotokkanmood


Chill Out Area / Chai shop

INGENUOUS

Y-SILVER

CRYSTAL ZERO & SISSY STARDUST

KINOMATIK

D.J. HIGHPNO



και τις 2 ημέρες από τις 19.00:

αντιαπαγορευτική τέχνη on the spot:

PropaGanja visuals και video art projections από Void Optical Art Laboratory + Global Eye (UK) + VJ Nisidis + VJ Kinomatik + Alex Specs

ASH IN ART εργαστήριο κολάζ - ζωγραφική, bazaar, έκθεση φωτογραφίας και χειροτεχνιών,

workshops djembe- trash art- DJing+MCing- capoeira- εναλλακτικές θεραπείες,

προβολές κανναβικών κόμικ & εικονογραφήσεων του Γιώργου Κωνσταντίνου (περιοδικό Canamo),

φωτογραφικές προβολές της φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή με θέμα "Ταξιδεύοντας με τις συμπαντικές ανθρώπινες χαρές",

juggling show,

ενημερωτικά περίπτερα,

προβολές ντοκιμαντέρ,

πάγκοι με βιολογικά προιόντα και χειροτεχνίες,

slow food market και bar,

θεατρικά δρώμενα και performance,

Graffiti, και πολλά ακόμα

Supported by>

Φοιτητές και Φοιτήτριες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Οικολόγοι Πράσινοι, Ηλιόσποροι,

Κενό Δίκτυο, NATURAL HIGH Trance family,

Φίλοι του Ανθρώπου, ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α.,

Rastavibe, 1 STEP FORWARD, SUB&DUB, CREATIVE SPACE

Greek Cannabis Society, ASH IN ART



www.iliosporoi.netwww.myspace.com/iliosporoi


www.ecogreens.gr

http://www.elefsyna.org


voidnetwork.blogspot.com

naturalhighfamily.blogspot.com

www.creativespace.gr

www.ashinart.gr



legaliseprotestival.blogspot.com


Ανοιχτό κάλεσμα σε εικαστικούς, φωτογράφους, ζωγράφους, video artists, γλύπτες, ηθοποιούς, performer, street artists, ζογκλέρ, graffiti artists, trash artists, σκηνογράφους- για συμμετοχή στο φετινό αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ στις 2-3 Μάη.

Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε μια εφήμερη αυτόνομη ζώνη όπου εικαστικοί και μουσικοί θα δημιουργήσουν on the spot με θέμα τους άξονες του αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ:
- μείωση της βλάβης από εξαρτήσεις,
- αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών,
- απελευθέρωση και απομυθοποίηση της Κάνναβης,
- το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην ελευθερία έκφρασης και την αυτορύθμιση της κοινωνίας

Μπορείτε να φέρετε έτοιμα έργα αλλά κυρίως θέλουμε να δημιουργήσουμε επί τόπου, στο διήμερο του φεστιβάλ και όσο το δυνατό και με τη συμμετοχή του κόσμου που θα το επισκεφτεί.

Οπότε μαζέψτε τις ιδέες σας, τους φίλους σας και καλή διάθεση και επικοινωνήστε στο legalisegr@gmail.com για να κανονίσουμε συνάντηση άμεσα.

legalisegr@gmail.com

3ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, 4-5.5.07




Hemp: A solution for our world








Why marijuana is illegal















Athens Legalise Cannabis Protestival 2007 short clip by Menios


Athens Legalise Cannabis Protestival 2007 short clip






Add to My Profile | More Videos




Sounds of the ONE DROP fwd @ athens legalise cannabis protestival 2007


Athens Legalise Cannabis Protestival 2007






Add to My Profile | More Videos





Athens 2007 Legalise Cannabis Protestival - slide show from an unknown friend









Athens 2007 Legalise Cannabis Protestival - Kako Synapantima mix







Athens 2007 Legalise Cannabis Protestival - Locomondo, Bafoi kai Pro








Athens 2007 Legalise Cannabis Protestival - Professor Skank and African Simba







2ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, 5-6-7.5.06

Η πρώτη ημέρα του 1ου Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ, 6.5.05

1ο Κανναβικό Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, 7.5.05